Over de VSD Beijum en Lewenborg

Ieder kind verdient het om het beste uit zichzelf te halen. Om zich maximaal te ontplooien, met brede talenten en vaardigheden. Om alle kinderen hiervoor kansen te bieden, is er de VSD Beijum & Lewenborg, de VSD staat voor Vrolijk Samen Doen.

Ontdekken van passies en talenten met de VSD

De VSD is een programma (na)schools-programma waar kinderen kunnen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld meedoen aan sport, tekenen, koken of leren over natuur, techniek en digitale vaardigheden. De VSD biedt veel verschillende activiteiten, zodat kinderen van alles kunnen uitproberen en ontdekken waar ze goed in zijn.

Waarom de VSD?

De VSD Beijum & Lewenborg is onderdeel van het gemeentelijk programma De Verlengde schooldag (VSD) van de Gemeente Groningen. De elf basisscholen uit de wijken Beijum en Lewenborg hebben ervoor gekozen om de afkorting VSD te vertalen naar waar het programma in de wijken voor staat, namelijk Vrolijk Samen Doen.

Samen met de scholen, ouders / verzorgers, kinderen en partners uit de wijk werken we aan een Kansrijke omgeving voor het kind. Met als doel dat alle kinderen de kans krijgen om zich te ontwikkelen en te leren. Met de VSD willen we een bijdrage leveren aan het vergroten van kansengelijkheid voor alle kinderen.

Je kind aanmelden voor een workshop

Wil je jouw kind aanmelden voor een gratis workshop binnen de VSD? Meld je dan aan voor een workshop op je school.

Word partner van de VSD

Organiseert jouw bedrijf activiteiten die passen bij Vrolijk Samen Doen? Bijvoorbeeld op het gebied van sport, muziek of een andere educatieve activiteit? Dan komen we graag met je in contact. Door samen te werken geven we kinderen in de wijk gelijke kansen. Neem contact op voor meer informatie of om kennis te maken.